Kenapa Pilih Kami?

Pengendali Berpengalaman

Team RAINI Travel sangat berpengalaman dalam menganjur dan menyelaras ‘trip’ berkumpulan di dalam dan ke luar negara, berkat kemahiran yang digilap selama 5 tahun mengendali rombongan-rombongan berkumpulan dari pelbagai latar belakang.

Waktu Solat

Kami sentiasa menitik-beratkan penyusunan jadual perjalanan yang memberi ruang selesa kepada waktu solat. Insya-Allah pelbagai rukhsah solat yang boleh kita pelajari dan praktik sepanjang bermusafir dengan kami.

Murah & Berbaloi

 Kami sentiasa ‘bersilat’ dalam mendapatkan ‘combo’ terbaik untuk pakej-pakej kami, berbaloi dengan nilai pengalaman yang diperolehi sepanjang berjalan dengan kami.

Informasi Perjalanan Lengkap

Team RAINI Travel sangat arif dan mahir dalam selok-belok destinasi-destinasi yang dibawa. Jika ingin tahu serba-sedikit tentang navigasi, sejarah, latar belakang, budaya dan gaya hidup masyarakat sesuatu destinasi pelancongan, insya-Allah kami boleh sampaikan dengan komprehensif dan santai.

Memang suka berjalan

Yang paling penting, Team RAINI Travel sendiri memang semuanya kaki berjalan, kaki ‘travel’, kaki ‘backpacking’, dan kaki ‘adventure’ sejak zaman baru-baru nak kenal dunia luar lagi. Tambahan pula kami memang suka bercerita. Pelbagai kisah pahit manis pengalaman ‘travel’ kami yang suka kami kongsi sepanjang berjalan dengan kami nanti.

Makanan Halal

Di segenap mana pun pelosok dunia yang kami pergi, perkara utama yang menyebabkan kami kaji sambil ‘bersilat’ ialah restoran halal. Jika makanan tidak disediakan dalam pakej kami pun, kami tetap akan ‘turun-padang’ membimbing ke restoran-restoran halal yang murah dan sedap.

Pakej Berjadual RAINI Travel

Jepun : Osaka, Kyoto & Nara (4H3M)

Kembara ke wilayah bersejarah Kansai, Jepun.

Singapura : 1 Hari Dari Kuala Lumpur

Jom ‘lari’ sebentar dan nikmati pelancongan ‘singkat’ dan ‘bajet’ ke negara jiran, Singapura.

New Zealand : South Island (9H8M)

Saksikan dengan mata sendiri keajaiban lansakap dan geografi bumi South Island,

Vietnam

Alami dan nikmati kekayaan budaya, sejarah dan senibina Ho Chi Minh City, bandaraya terbesar di Vietnam.

Galeri RAINI Travel

Blog RAINI Travel

Queenstown; Bandar Pelancongan Premier New Zealand

Apabila menginap di Queenstown, pasti takkan terlepas menikmati Lake Wakatipu. . Lake Wakatipu adalah tasik ketiga terbesar di New Zealand. Tasik ini dikelilingi lanskap Alpine yang memukau, dan menjadi latar belakang yang ‘majestic’ sepanjang…

Twizel; Wilayah Konservasi Langit Malam

Jika memandu di sepanjang jalan dari Lake Pukaki ke Lindis Valley, kita pasti akan melalui pekan Twizel. Kawasan terpencil ini diiktiraf sebagai salah satu kawasan yang mempunyai langit paling bersih, paling kering dan paling gelap di dunia,…

Jalan Tercantik Dunia

Hollyford Valley, lembah yg agung dihijaui pokok2 Beech n Fern, dahulunya menjadi benteng semulajadi antara ketamadunan manusia dengan wilayah pergunungan glasier di koridor Milford Sound. State Highway 94 inilah yg membuka laluan untuk manusia…

Hubungi Kami

Lokasi Kami

RAINI Travel & Tour Sdn Bhd
3.3, 12D, Jalan Jubli Perak 22/1 40300 Shah Alam
Shah Alam, Selangor, 40300, Malaysia

Email Kami